Ljekarne Sokač-Osmak Našice

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Imam problem... Higijena uha
Higijena uha


Normison kapi za uho

E-mail Ispis PDF

Opis: Normison kapi za uho upotrebljavaju se za mehaničko čišćenje i njegu zvukovoda nakon kupanja, plivanja ili ronjenja. Sastav Normison kapi za uho omogućava da se površinski sloj kože u zvukovodu brzo osuši. Kisela komponeta u Normison kapima za uho osigurava blagu kiselost koja odgovara prirodnoj pH vrijednosti (kiselosti) kože. Na taj način potpomaže se ponovno uspostavljanje kiselosti zaštitnog površinskog sloja kože. Dexpantenol (vitamin značajan za kožu) omogućava posebnu zaštitu i njegu kože zvukovoda.

Pakiranje/Uporaba: 10ml, 5 kapi nakon kupanja

(www.oktal-pharma.hr)

 

 

Cerustop ulje za čišćenje uha

E-mail Ispis PDF

Opis: Cerustop ulje primjenjuje se za opću higijenu uha. Ušna mast (cerumen) je prirodna izlučevina ceruminalnih žlijezda u zvukovodu. Dok je svjež, cerumen je polutekuć i žut, a kasnije se stvrdnjava i poprima tamnu boju. U vodi bubri, što objašnjava pojavu kod nekih ljudi da nakon kupanja slabije čuju. Na taj način ceruminalne nakupine (ceruminalni čep) mogu potpuno zatvoriti zvukovod, oslabiti sluh i izazvati neugodan osjećaj pritiska i začepljenosti uha. CERUSTOP ulje za čišćenje uha omekšava cerumen i omogućava njegovo lakše odstranjivanje. CERUSTOP ulje za čišćenje uha osobito se preporuča korisnicima slušnih pomagala.

Pakiranje/Uporaba: 10ml, nakapati pola kapalice u uho i nakon 10tak minuta isprati vodom. Po potrebi ponoviti.

(www.oktal-pharma.hr)

 

Vaxol sprej za uho

E-mail Ispis PDF

Opis:

Vaxol ™ sprej za uho sadrži maslinovo ulje koje omekšava cerumen i olakšava njegovo izlaženje. Odstranjivanje cerumena na ovaj način predstavlja jednostavan i učinkovit postupak omekšavanja i prirodnog uklanjanja cerumena čime se smanjuje potreba čišćenja uha ispiranjem. Može se primijeniti preventivno protiv sabijanja cerumena potpomaganjem prirodnog procesa samočišćenja zvukovoda. Sprej je namijenjen za uklanjanje cerumena i kod djece i odraslih, a razlika je samo u doziranju, pri čemu se prije primjene na djeci ispod godine dana starosti obavezno preporučuje savjetovati s liječnikom. Neškodljiv je za trudnice i dojilje.

Vaxol ™ sprej za uho raspolaže jednostavnim i jedinstvenim sustavom za doziranje koji omogućuje precizno mjerenje doze pripravka za stavljanje u vanjsko uho. Predstavlja odlično sredstvo za potpomaganje čišćenja vanjskog zvukovoda te kod pripreme uha za čišćenje ispiranjem. Preporuča se osobama koje pate od prekomjernog stvaranja cerumena, osobama kod kojih je sabijanje cerumena česta pojava, osobama s izobličenim ili uskim vanjskim zvukovodom, osobama sklonima oblikovanju suhog cerumena, kao i osobama koje koriste slušalice koje se stavljaju u vanjski zvukovod (npr. ljudima s oslabljenim sluhom i onima koji koriste slušalice za mobitele ili neku drugu elektronsku opremu.

Pumpica raspršuje sadržaj bez opasnosti od prevelikog pritiska i potencijalnog oštećenja bubnjića. Konusni oblik mlaznice omogućuje njenom vrhu tek vrlo ograničeni pristup zvukovodu čime su izbjegnute povrede zvukovoda. Vaxol ulje ne curi natrag iz uha i može se stavljati u stojećem, sjedećem i ležećem položaju. Sprej se ravnomjerno dozira u zvukovod, brzo i lako se daje u optimiranoj količini i ne zahtijeva ispiranje nakon primjene.

Pakiranje/Doziranje: 10ml, po potrebi

Cijena:

(www.salveopharma.hr)


 

Otosan tuljac za njegu uha

E-mail Ispis PDF

Opis:

Otosan tuljac za uho već je odavno diljem svijeta poznat način higijene uha. To je jednostavna, učinkovita i nadasve prirodna metoda. Nakupljena slušna mast može izazvati zujanje u uhu i bitno umanjiti kvalitetu sluha. Otosan tuljac riješit će Vaš problem i pomoći kod održavanja opće higijene uha. Toplina koja nastaje izgaranjem tuljca omekšat će ušnu mast, revitalizirati akupunkturne točke, stimulirati cirkulaciju i otvoriti začepljene pore.

Otosan tupljac koristi se za opću higijenu uha, za uklanjanje vode iz uha nakon tuširanja, kupanja, u moru ili bazenu, te za uklanjanje pritiska koje nastaje nakon leta avionom, boravka u planinama ili ronjenja.

Pakiranje/uporaba: 2 tuljca, po uputi.

Cijena:

(www.bio-terra.net)

 


Proizvodi

Posjete Sadržajima : 1636978